Blog     Over Cleo     Contact

Er zijn mensen die denken: als ik maar eerlijk schrijf dat ik geen ambitie, passie, motivatie en doorzettingsvermogen heb en daar op een quasi interessante en onwijs geestige manier over schrijf vinden anderen me vast dolletjes en dan kom ik er wel. Vergeet het maar. Zo werkt het niet. Wie wordt er in vredesnaam fan van een nietsnut? Hoe kun je opkijken tegen een luie graftak? Doe mij maar een ietsnut.

Eerlijk is eerlijk, ik heb ook overwogen om het op die manier aan te pakken. Om iets te schrijven in de trant van: ik ben Cleo, geboren in 1991. In het diepst van mijn hart wil ik een popster zijn maar ik kan niet zingen en voor de rest heb ik niet echt ambities. Meestal klooi ik maar wat aan en verpest ik alles waar ik aan begin. De helft van de tijd besteed ik aan dagdromen. Dagdromen over dat ik een popster ben of dat ik er met eentje ga trouwen. De andere helft van de tijd besteed ik aan slapen en eten, dat zijn tevens mijn grootste hobby's. Ik studeer al vier jaar journalistiek aan de School voor Journalistiek in Tilburg maar mijn studie is momenteel volledig gestagneerd. De hoofdoorzaak daarvan is een ernstige vorm van Weltschmerz die ik opgelopen heb. Ik ben een ontzettende blaaskaak maar ondertussen is er nog niet veel van me terecht gekomen.

Ik heb dus overwogen om het zo aan te pakken maar ik heb voor een andere aanpak gekozen.

Ik ben namelijk Cleo van der Schaft, geboren in 1991, mijn passie is schrijven. Ik voer al vanaf jonge leeftijd freelance opdrachten uit voor dagbladen en particuliere bedrijven. Ook was ik ooit columniste van een weekblad. Toen ik dertien jaar oud was deed ik via mijn middelbare school mee aan een schrijfwedstrijd. Ik interviewde voor deze wedstrijd mijn opa over de oorlog. Ik won de wedstrijd, mijn verhaal werd gepubliceerd in een boek en ik mocht het op bevrijdingsdag voorlezen aan de toekomstige koning van ons land. Na deze indrukwekkende ervaring wist ik dat ik journalist wilde worden. Ik was een nieuwsgierig aagje, wilde alles weten en had plezier in schrijven.

In het eerste jaar van mijn studie journalistiek, ging ik als een speer. In een uitzending van College Tour met Matthijs van Nieuwkerk als gast stelde ik een brutale vraag. Naar aanleiding van deze vraag kreeg ik een baantje aangeboden in een programma dat op Omroep Brabant uitgezonden werd. Ik heb al een beetje mogen proeven van de interessante wereld van de journalistiek maar ik wil nog veel meer. Ik ben ambitieus en als ik me ergens in vastbijt laat ik niet meer los.